Brødkrumme Brødkrumme

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Økologi

Mange mennsker forveksler fejlagtigt naturlige og økologiske produkter med allergivenlige produkter.

 

I princippet kan man blive allergisk over for alting, og det er ingen garanti, at produktet er økologisk eller naturligt. Ofte har man ikke samme kontrol over indholdsstofferne i økologiske og naturlige produkter, som man har i kunstigt fremstillede produkter. Derfor kan man nøjagtigt beskrive hvilke indholdsstoffer, der er i de kunstigt fremstillede produkter til gavn for allergikere.

Naturen er ikke kun god ved dig

Naturlige og økologiske ingredienser er mange forskellige ting. Fx har det en afgørende betydning, om et produkt indeholder Aloe vera eller oprenset Aloe vera. Hvor den første ofte er relativt allergifremkaldende og findes i mange naturlige og økologiske produkter, er den sidste ofte sværere at finde i skønhedsprodukter, men er rent faktisk den, der giver den mindste risiko for allergi.

Den Blå Krans er til for dig

Astma-Allergi Danmarks mærkningsordning Den Blå Krans er først og fremmest til for dig og din sundhed, og økologien kommer derfor i anden række.

Astma-Allergi Danmark mærker også økologiske produkter, men det kræver, at de er meget grundigt testede, for alle vores risikovurderinger beror på præcise målinger af alle indholdsstofferne i de pågældende produkter.

Produkter kan opnå Den Blå Krans, når de:

  • ikke indeholder parfume
  • ikke indeholder optisk hvidt
  • ikke indeholder formaldehyd
  • ikke indeholder formaldehyddonorer
  • ikke er tilsat produktsminke


Derudover laver vi en risikovurdering af hvert enkelt produkt. Det gør vi ud fra de koncentrationer, der er af hver ingrediens i hvert produkt. Det betyder, at producenterne sender os den nøjagtige opskrift for produktet, den gennemgår vores toksikologer og ud fra videnskabelige artikler, vurderer de, om produktet kan opnå Den Blå Krans eller ej. Vi oplever jævnligt at måtte afvise et produkt, idet det ikke kan leve op til vores niveau.  
 

Brug KEMILEX

Hvis du vil mindske din risiko for allergi, er der derfor en række forskellige ting du kan gøre.

  • Gå efter Den Blå Krans på produkterne – det giver dig en minimal risiko for allergi.
  • Undgå parfume – parfumestoffer er for det meste unødvendige og giver ofte allergi.
  • Brug KEMILEX til at tjekke produkter for skadelig kemi og blive klogere på indholdsstofferne.
  • Brug tjeklisten – Astma-Allergi Danmark har lavet en tjekliste, der gør det nemmere for dig at købe skønhedsprodukter.

 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning