Webindholdsvisning Webindholdsvisning

simple image

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Behandling af nældefeber

Har du fået nældefeber, så hæver huden og bliver rød, fordi cellerne i huden frigiver stoffet histamin. Derfor hjælper det i langt de fleste tilfælde at tage tabletter med antihistamin.

Behandling af nældefeber

  • Tag tabletter med antihistamin
  • Prøv at køle huden – det kan i nogle tilfælde få nældefeberen til at falde til ro
  • I meget svære tilfælde kan det være nødvendigt at behandle med biologisk medicin. Det er din læge og hudlæge, som vurderer hvilken behandling, der er hensigtsmæssig for dig.

Husk, at nældefeber kun yderst sjældent er farligt, og i langt de fleste tilfælde forsvinder det af sig selv. Du behøver altså ikke behandling, medmindre nældefeberen generer dig meget.

Kan nældefeberen være farlig?

Almindelig nældefeber er som regel ufarligt, selvom det kan være meget ubehageligt og nogle gange se voldsomt ud.

Oplever du et voldsomt anfald af nældefeber med hævelser i ansigtet og omkring mund og svælg, skal du søge læge med det samme. Det kan fx skyldes allergi over for insektstik, og så er det vigtigt at komme i behandling med det samme.

For en lille gruppe patienter er hævelserne ekstra slemme, for her hæver både over- og underhud, og det går især ud over hænder, fødder, øjne og læber. Det kalder man for angioødem eller Quinkes ødem. Selvom det ser dramatisk ud, er der sjældent grund til bekymring.

I meget sjældne tilfælde er der tale om en særlig form for angioødem, som er arvelig. For den lille gruppe er der øget risiko for farlige hævelser i svælget, så de patienter skal være særligt opmærksomme. Dette kaldes også heriditært angioødem og skyldes mangel på et enzym (C1-esterase inhibitor).

Skal jeg søge læge?

Har du svære symptomer med hævelser i mund eller svælg, skal du søge læge, så du kan komme i behandling med det samme.

Men de svære symptomer er heldigvis sjældne. Langt de fleste har enkeltstående tilfælde med nældefeber på et begrænset område af kroppen, som forsvinder igen helt af sig selv – timer eller måske et døgns tid efter. Her behøver du ikke kontakte lægen.

Hvis du bliver ved med at få nældefeber gentagne gange, og det er meget generende for dig, kan du kontakte din læge, som vil forsøge at hjælpe dig med at finde årsagen og en effektiv behandling.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Medlemskab for dig med eksem

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med børneeksem og hudallergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Læs mere:

 

Allergimærket Den Blå Krans

Køb produkter med Den Blå Krans
og undgå allergifremkaldende stoffer

 


Rådgivning når det passer dig

Bliv medlem og få adgang til online rådgivning

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Nældefeberskole

Bliv klogere på din nældefeber.

Hvis du er medlem, er det gratis at deltage på kurset.

Tilmeld dig her

 

 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning