Brødkrumme Brødkrumme

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Kan jeg bruge makeup?

 

Mange med eksem og allergi vil gerne bruge makeup en gang imellem. Vi har derfor samlet en række gode råd, der styrer dig uden om de værste allergisyndere.

Selvom man har allergi eller eksem, har man stadig lyst til at gå med makeup. Det bedste vil altid være helt at undgå makeup, men sådan fungerer virkeligheden alligevel ikke altid. Derfor er Astma-Allergi Danmarks råd, kun at bruge makeup ved særlige lejligheder. Problemet med de allergifremkaldende stoffer i makeup er, at desto længere de er i kontakt med huden, desto større er chancen for allergi og eksem. Derfor skal du ikke bruge makeup hver dag, hvis du lider af allergi eller eksem.

Risikoen for allergi stiger med alderen

Problemer med allergi over for makeup stiger med alderen. Der er dobbelt så mange modne kvinder (40 +) der siger, at de reagerer på øjenskygge eller mascare end yngre kvinder. Det skyldes den akkumulerende effekt, dvs. jo længere tid du udsætter din hud og krop for et produkt, des større er risikoen for, at du kommer til at reagere på det.

Kilde: Jeanne Duus Johansen - Professor og centerleder for Videncenter for Allergi.

Vi siger:

  1. Gi' den hellere hele armen med makeup'en en gang imellem frem for at bruge lidt hver dag.
  2. Jo mere vand der er i et produkt, des mere konservering skal der til for at give detholdbarhed, derfor er tørre makeup produkter generelt bedre end flydende.
  3. Rens altid makeup af inden sengetid. jo længere tid din hud er udsat for det, den ikke kan tåle, des større er risikoen for, at den reagerer.
  4. Prioritér hvilke produkter du ikke kan undvære, hvis det f.eks. er din mascara, som indeholder farvestoffer og ofte parfume, så undgå parfume i dine andre kropsprodukter, som shampoo, bodylotion og ansigtscreme.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning