Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tatovering

Midlertidig tatovering / henna-tatovering

På rejser kan det være sjovt at få en midlertidig tatovering som minde, en såkaldt henna-tatovering. Det er ofte børn og unge som får en flot tegning på huden på en ferierejse sydpå eller lokalt på festivaler, markeder og lignende.

Pas på med midlertidige hennatatoveringer. De kan indeholde stærkt allergifremkaldende stoffer.

For at opnå den sorte farve kan der være tilsat kemiske stoffer, fx PPD, som er forbudt at anvende på huden, og som kan medføre alvorlige allergiske reaktioner som eksem og hævelser af huden. Disse allergier er livslange og kan blusse op igen, hvis du farver dit hår, eller når huden kommer i berøring med visse slags sort tøj eller ting af gummi.

Selv om 'tatovøren' foreslår en 'test' på huden, er det ingen garanti for sikkerheden.

Når Hennaen er brun-orange = minimal risiko
Når den er sort = risiko

Derfor bør du ikke få midlertidige tatoveringer, hvis sælger ikke kan eller vil fortælle dig, hvad der er i farven.
Hvis du har eller har haft en allergisk reaktion efter en tatovering, bør du fremover undgå at farve dit hår.

Traditionel tatovering

En traditionel tatovering, skal i princippet kunne holde hele livet. Den indeholder farver, som der ikke er lavet så mange undersøgelser omkring. Det er derfor ikke til at sige, om den kan skade sundheden på lang sigt. Men man kan se allergi overfor traditionelle tatoveringer. 

Permanent eller kosmetisk tatovering

På trods af navnet holder en sådan tatovering kun to til otte år sammenlignet med en traditionel tatovering, der varer hele livet. Forskellen på de to former for tatoveringer er, hvor dybt i huden farven bliver lagt.
De farvestoffer, man bruger til kosmetiske tatoveringer, er farvestoffer, som også er godkendt til almindelig kosmetik, dvs. som du også kan finde i øjenskygge, mascara mv.

Har du allergi over for farvestofferne i makeup, er der derfor stor risiko for, at du også vil reagere på en kosmetisk tatovering. Og sker det, så er det altså noget rigtig skidt, at den bliver siddende i to til otte år!

OBS! Klik på artikeln for at læse den i stort format.

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning