Breadcrumb Breadcrumb

Web Content Display Web Content Display

Maling

Konserveringsmidlet MI har siden 2005 været tilladt i cremer og kosmetik, og det har i endnu længere tid været brugt i vandbaseret maling.

Mi kan give allergi uden hudkontakt

Den nyeste forskning fra Videncenter for Allergi er alarmerende. Nu tyder alt på, at MI kan give kontaktallergi UDEN reel hudkontakt, men alene gennem luftbårne partikler. Det er, hvad forskerne ser med MI i maling, og det er også, hvad vi hører fra vores telefonrådgivning, hvor folk ringer ind med spørgsmål om eksem og udslæt, når de har svinget malerkosten.

Stærk bekymrende udvikling


I Astma-Allergi Danmark er vi meget bekymrede over allergi-udviklingen. Vi tillader ikke MI i produkter med Den Blå Krans, men MI bruges rigtig mange andre steder, og stoffet har været brugt længe nok til, at mange danskere kan have udviklet en slumrende MI-allergi. Og allergien kan faktisk udløses af noget så uforskyldt som fx at møde op på sin arbejdsplads, hvor der er nymalet. Afgasningen med MI kan alene være nok til at udløse en ugelang, hvis ikke månedslang sygemelding.Det betyder høj risiko for, at endnu flere danskere bliver ramt af allergi.

Politikere, gør noget nu!


Derfor skal vi handle med det samme. Vi må være i stand til at omsætte forskernes nye viden til handling, der kan bruges i hverdagen. Det kræver to ting. Dels noget så enkelt som mere viden om MI og om, hvordan man kan undgå det.  Dels en overordnet løsning på, hvor meget MI kan og skal bruges. Den løsning ligger hos EU og lovgivningen dér.

Vi opfordrer derfor politikere og eksperter til at være på forkant med allergiudviklingen og gøre noget ved problemet, og helst så hurtigt som muligt. For en lang og bureaukratisk sagsbehandling risikerer at føre til alt for mange nye og uforskyldte allergitilfælde.

Bladtema om allergifremkaldende maling

 

 

Web Content Display Web Content Display