Web Content Display Web Content Display

Allergitjek deklarationen

Hvilke produkter skal du købe, hvis du vil minimere risikoen for allergi? Det er måske ikke altid, du har mulighed for at købe produkter med allergimærket Den Blå Krans. Derfor får du her seks gode råd til indkøb af plejeprodukter.

5 huskeråd

Tjek altid indholdsdeklarationen, før du køber produkter til dig selv eller dit barn.

  1. Undgå parfume. Kig på deklarationen – der parfume, fragrance eller aroma? Så indeholder produktet parfume.
  2. Naturlig parfume kan også give allergi. Der er ikke forskel på, om parfumen kommer fra naturen eller et laboratorie – begge typer kan give allergi. Faktisk er nogle af de naturlige parfumestoffer dem, som flest får allergi overfor.
  3. 26 parfumestoffer skal deklareres med navn. Dette er en hjælp til dig, der allerede har allergi over for stofferne, og som har mulighed for at undgå dem. Men vil du være forsigtig i forhold til parfumeallergi, skal du helt gå uden om parfume – og ikke kun de 26.
  4. Visse konserveringsmidler kan give allergi. Formaldehyd og stoffer, derkan frigøre formaldehyd, er konserveringsstoffer, der ses allergi overfor, men også methylisothiazolinon og kathon (kombination af methylisothiazolinon og methylchloroisothiazolinon), ses der ofte allergi overfor.
  5. Brug vores Kemilex til at tjekke indholdsstoffer. Det kan være svært at huske alle navne, og derfor har vi lavet et Kemilex, hvor du kan slå indholdsstofferne op og se vores vurdering af dem i forhold til allergi. Find Kemilex her på vores hjemmeside eller download som app.

Den lette løsning – Den Blå Krans

Hvis du vælger produkter med Den Blå Krans, har vi allerede tjekket ovenstående for dig. Vi vurderer hvert enkelt produkt, så du minimerer risikoen for allergi.
 

Web Content Display Web Content Display

KEMILEX-APP

Find dine produkter og læs om indholdsstofferne

Download til din iPhone

Download til din Android-telefon

Web Content Display Web Content Display