Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Hvordan og hvor

Når du har børneeksem/atopisk eksem er din hud tør og kan nemt klø. I de perioder, hvor eksemet blusser op, bliver huden rød og skæller og klør ekstra meget.Den tørre hud forsvinder ikke, selv om eksemet er væk.

Nogle har få pletter med eksem en gang imellem, mens andre er hårdt angrebet af eksem på en stor del af kroppen i længere perioder.

Når du klør dig, bliver huden tyk og grov med dybe furer, som du ikke vil se på rask hud. Hvis der opstår infektion, vil eksemet blive værre og begynde at væske og klø voldsomt. Måske kommer der gule sårskorper. Huden klør meget, når der er eksem.

Eksem hos små børn

Hos helt små børn starter eksemet som regel på kinderne, hagen og i hårbunden, men der kan også komme eksem på arme og ben. Hvis der er eksem på arme og ben, sidder eksemet for det meste på forsiden af benene og på ydersiden af armene.

Helt små børn vil også være i større risiko for at udvikle udslæt i bleområdet. Det kalder man ble-dermatitis. Vær derfor opmærksom på at bruge bleer i den rigtige størrelse, og sørg for at de ikke strammer over maven.

Eksem hos større børn

Hos større børn er børneeksemet mest i albuebøjninger og i knæhaser samt på hænder, håndled og anklerne. Der kan også komme eksem bag ørerne, så huden revner. Specielt om vinteren kan større børn have tørre fodsåler med revner, deraf navnet "vinterfødder".

Eksem hos unge og voksne

Hos unge og voksne sidder eksemet især i ansigtet, på halsen, på overkroppen og på hænderne. Eksemet kan, hvis det bliver rigtig slemt, brede sig til hele kroppen.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning