Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Konserveringsmidler

Der er konserveringsmidler i fx creme og shampoo for at undgå vækst af svampe og bakterier og øge holdbarheden. Desværre kan konserveringsmidler være allergifremkaldende.

Vi ser ofte med nye konserveringsmidler, at allergierne begynder at dukke op efter, at de har været på markedet i en periode. Herefter finder producenterne et nyt, og så går der igen en tid, før man ser, at det måske også kan give allergi.

For at bruge så lave koncentrationer som muligt er der ofte tilsat flere konserveringsmidler i ét produkt. Forekomsten af allergi er ikke den samme for de forskellige konserveringsmidler.

Hvorfor bruge konserveringsmidler ?

Konserveringsmiddel er nødvendigt i vandholdige cremer for at undgå, at cremen rådner.

Hvordan ser det ud?

Konserveringsmiddelallergi viser sig som allergisk kontakteksem dér, hvor huden er blevet udsat for produktet.

Her bliver du udsat for konserveringsmidler

Konserveringsmidler bliver tilsat i en lang række produkter fx

  • Hudplejeprodukter
  • Kosmetik
  • Maling
  • Rengøringsmidler

Eksempler på potentielt allergifremkaldende konserveringsmidler er bl.a.: formaldehyd og formaldehydfrigørere, Methyldibromo Glutaronitrile (MG), MCI/MI eller Kathon.

Diagnose

Diagnosen stilles ud fra sygdomshistorien og ved en lappetest hos en hudlæge. Der er flere konserveringsmidler med i den europæiske lappetestserie. Du kan bede din egen læge om henvisning til hudlæge. 

Lave koncentrationer kan give eksem

Der kan være store mængder konserveringsmiddel i et produkt som fx maling eller kølervæske, som du bruger på dit arbejde.

Når du så efterfølgende bruger en ansigtscreme eller håndcreme med det samme konserveringsmiddel, kan du udvikle eksem af det, selvom det her kun findes i en ganske svag koncentration.

Behandling

Du skal undgå produkter, der indeholder det konserveringsmiddel, du er allergisk overfor. Husk, at konserveringsmidlet kan have flere navne (synonymer). Køb kun produkter med indholdsdeklaration eller med vores logo.

Vi letter din hverdag

Vælg produkter med vores logo på. Indholdet er nøje gennemgået af vores erfarne deklarationsteam. Vi tillader kun stoffer, som ifølge den nyeste forskning har minimal risiko for at give allergi. Vær opmærksom på, at naturprodukter også kan give allergi.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

KEMILEX-APP


Tjek dine plejeprodukter for unødig kemi med Kemilex.

Du finder appen i App Store og Google Play.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning