Web Content Display Web Content Display

MG

MG er en forkortelse for Methyldibromo glutaronitril og er et konserveringsmiddel. Det kan anvendes i en række forbrugerprodukter for at forhindre vækst af bakterier og andre mikroorganismer.

Allergi over for MG

MG er stærkt allergifremkaldende. Huden kan reagere med udslæt, rødme og kløe efter kontakt med produkter, der indeholder stoffet.

Tidligere var MG årsag til mange allergitilfælde, hvilket førte til begrænsninger i anvendelsen af stoffet. Trods begrænset brug af MG, ses stadig enkelte tilfælde af allergi over for stoffet.

Allergi over for MG kan testes ved en lappetest hos hudlægen.

Hvor findes MG?

MG findes fx i:

  • Rengøringsmidler
  • Vaske- og skyllemidler
  • Eksplorationsgeler
  • Elektrodepasta
  • Maling og lim
  • Skæreolier

Lovgivning om MG

MG må ikke anvendes i nogen former for kosmetiske produkter. Dette gælder for produkter solgt i EU. Vær opmærksom på, om et produkt indeholder MG, hvis det er købt i lande uden for EU eller købt på nettet.

Der er deklarationspligt for vaske- og rengøringsmidler både til privat og erhvervsmæssig brug. Det betyder, at indholdsstofferne skal stå på etiketten eller på et datablad. Hvis der er MG i produktet, skal det stå med INCI-navnet: methyldibromo glutaronitrile. Det må ikke kaldes andre navne eller staves anderledes.

Undgå MG med Den Blå Krans

Produkter, der bærer Astma-Allergi Danmarks allergimærke Den Blå Krans, må ikke indeholde MG

Læs mere:

 

Allergimærket Den Blå Krans

Køb produkter med Den Blå Krans
og undgå allergifremkaldende stoffer

 


Rådgivning når det passer dig

Bliv medlem og få adgang til online rådgivning

Web Content Display Web Content Display

KEMILEX-APP


Tjek dine plejeprodukter for unødig kemi med Kemilex.

Find appen i App Store og Google Play.

Web Content Display Web Content Display

INCI – navngivning af ingredienser

INCI er en forkortelse for International Nomenclature of Cosmetic Ingredients (international navngivning af kosmetiske ingredienser).

INCI-listen består af cirka 8.000 navne på kemiske stoffer og plantebestanddele til brug i kosmetiske produkter.

Der er enighed om at bruge navnene internationalt for at gøre det nemmere for forbrugere, myndigheder og importører at se, hvilke ingredienser der er anvendt i et givent produkt.

Lovgivningen gør derfor, at du altid vil blive præsenteret for det samme navn for et stof, uanset om produktet sælges i Danmark eller udlandet.

Web Content Display Web Content Display