Breadcrumb Breadcrumb

Web Content Display Web Content Display

Make-up

Make-up kan være meget allergifremkaldende. Men hvad er det præcist, der irriterer i din pudder og eyeliner?

Øjenskygge

Indeholder limstoffer, som f.eks. kolofonium, så øjenskyggen kan kan klæbe til dit øjenlåg. Kan også indeholde krom. Den blå eller mørkeblå øjenskygge kan indeholde kobolt, der også kan virke allergifremkaldende.

Pudder

Meget tyder på, at mineralsk pudder er mindre allergifremkaldende end almindeligt pudder.

Eyeliner

Vælg blyant frem for flydende eyeliner. Jo mere vand, der er i et produkt, des mere konservering skal der til. Så vil du undgå for meget konservering på grund af din allergi, så vælg faste make-up-produkter frem for flydende.

Læbestift/lipgloss

Rød læbestift er i perioder hot, men det er også en af de mere allergifremkaldende farver, du kan komme på læberne. I både læbestift og læbepomade kan der være både mineralsk fedt og plantefedt, og samtidig indeholder mange af produkterne parfume.

Neglelak/kunstige negle

Neglelak kan indeholde stoffet kobolt, som nogle er allergiske overfor. Samtidig indeholder limen, der binder de kunstige negle, akrylat, som kan være allergifremkaldende. Faren for at udvikle allergi stiger markant, hvis produkterne kommer i kontakt med huden omkring neglene.

Mascara

Vælg en farvet mascara! Det er forbudt at tilsætte nikkel i make-up, men det kan være der som forurening især i de mest mørke mascara. Der er typisk større chance for at komme uden om nikkel med farvet mascara som fx grøn eller lilla.

Web Content Display Web Content Display