Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Forebyg kontakteksem

Undgå at udsætte din hud for allergifremkaldende eller hudirriterende stoffer. Vær opmærksom på advarselstegn på emballagen, der både advarer mod allergifremkaldende og irritative stoffer. Du kan mindske udsættelsen ved at bruge egnede handsker eller creme. Ved at ændre dine arbejdsvaner kan det ofte lykkes at fjerne eller nedsætte risikoen for at komme i kontakt med det, du er allergisk overfor.


Parfumeallergi

Parfumeallergi er en af de hyppigste årsager til kontakteksem, især hos folk med sart hud. Man regner med, at cirka 4 % af befolkningen har parfumeallergi, hvoraf de fleste er kvinder. Der findes omkring 2.500 forskellige duftstoffer, som kan indgå i parfume. En enkelt parfume kan indeholde mellem 10 og 300 forskellige duftstoffer.


Behandling af børneeksem

Der er ikke kun en enkelt årsag til børneeksem, og der eksisterer ingen mirakelkur. Men du kan minimere risikoen for at sygdommen blusser op ved at smøre dit barns hud dagligt med fugtighedscreme og hurtigt behandle efter lægens anvisninger, hvis eksemet blusser op. Du kan ikke bruge for meget fugtighedscreme. Det er vigtigt, at du følger lægens anvisninger på de receptpligtige cremer.


Hvad er kontakteksem?

Kontakteksem er en irritationstilstand i huden. Det kan opstå som følge af ydre påvirkninger fra irritanter som vand og sæbe eller allergifremkaldende stoffer. Hvis du har – eller har haft – børneeksem, er du ekstra udsat for at få kontakteksem. Uanset om din kontakteksem skyldes irritation eller allergi, påvirkes din hud på en måde, som minder om betændelse. Det betyder, at huden ikke længere er tæt og derfor er mere udsat for infektioner.


Hvordan ser børneeksem ud?

Når du har børneeksem/atopisk eksem er din hud tør og kan nemt klø. I de perioder, hvor eksemet blusser op, bliver huden rød, skæller og klør ekstra meget. Nogle har få pletter med eksem en gang imellem, mens andre er hårdt angrebet af eksem på en stor del af kroppen i længere perioder.


Hårfarve

Man kan få allergi af at farve hår. Allergien kan komme både efter en almindelig hårfarve og en økologisk hårfarve, og det betyder heller ikke noget, om det er en selv eller en frisør, der har farvet håret. 50 % af den danske befolkning har prøvet at farve hår. Gennemsnitsalderen for, hvornår man farver hår første gang er 13 år. 5 % af alle, der farver hår, har haft en reaktion i huden efter hårfarvning.